Dukenburg | Nijmegen

dukenburg

projectinformatie
opdrachtgever
CVvE Dukenburg (Nijmegen)
kenmerken
renovatie
oplevering
2022
projectomschrijving

In opdracht van de CVvE Dukenburg heeft GDAi Architecten een ontwerp gemaakt voor de renovatie van winkelcentrum Dukenburg.

De passages krijgen meer een verticale geleding door hoge shopfronts, middels portalen met een gelijke uitstraling. Hierbinnen kan de huurder zich individueel maximaal presenteren.

Onder de passage-kap worden doeken aangebracht. Dit geeft de ruimte, in combinatie met het zwart maken van de kapconstructie, een meer ‘theatrale, warmere uitstraling’.

De diverse pleinen gaan zich meer als pleinen presenteren: verblijven krijgt hierbij een belangrijke rol. Dit kan zijn middels aangrenzende horeca of middels uitnodigende zitmogelijkheden met groen.

Voor uitvoering zijn de verschillende deelgebieden van het interieur technisch uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

In een latere fase zullen ook de entrees een duidelijke metamorfose krijgen en de entrees vanuit het parkeren krijgen een duidelijke herkenning voor de bezoeker.

ONTWERP EN TECHNISCHE UITWERKING

projectfoto's

video renovatie Dukenburg

Deze video geeft een impressie van de situatie zoals deze in 2017 was toen het ontwerp voor de renovatie door GDAi Architecten is gemaakt, ter vergelijk de beelden anno 2022 voor het resultaat. Bekijk de video hier.

(klik op de link of afbeelding om te starten):