Spazio | Zoetermeer

default

projectinformatie
opdrachtgever
Unibail-Rodamco (Schiphol)
eigenaar
Unibail-Rodamco (Schiphol)
hoofdarchitect
De Architekten Cie. (Amsterdam)
kenmerken
nieuwbouw, ca. 20.000 m²
oplevering
2005
projectomschrijving

In Zoetermeer is GDAi Architecten langdurig betrokken geweest bij een drietal plangebieden waarvan de nieuwbouw van Spazio de eerste was.

In nauwe samenwerking met de hoofdarchitect is een plan ontstaan met een grootse presentatiemogelijkheid van de huurders in een soort van overmaatse vitrines op de eerste verdieping.

Tijdens de gehele planvorming heeft GDAi Architecten de opdrachtgever geadviseerd en van beeldmateriaal voorzien in het kader van verhuurgesprekken en promotionele activiteiten. Naast grafische beelden en artist impressions is er tevens een minutenlange animatiefilm gemaakt: zie hiervoor Spazio Shopping Space en Spazio Office Space

Naar aanleiding van de aanwezige windhinder is er in 2009 en 2010 een overkapping gerealiseerd boven de bestaande winkelstraat. Tevens wordt bij extreem harde wind de entree aan de zijde van het busstation gesloten middels een tweetal snelroldeuren. De aangebrachte tourniquet verzorgt op dat moment de toegang. Het ontwerp en de uitwerking van deze overkapping en afsluiting is door GDAi Architecten uitgevoerd. Het ontwerp sluit aan bij de vormgeving en materialisering van de reeds bestaande luifel aan de zijde van het busstation.

projectfoto's