Dukenburg | Nijmegen

dukenburg

projectinformatie
opdrachtgever
CVvE Dukenburg (Nijmegen)
kenmerken
renovatie
oplevering
2019
projectomschrijving

In opdracht van de CVvE Dukenburg heeft GDAi Architecten een ontwerp gemaakt voor de renovatie van winkelcentrum Dukenburg.

De passages krijgen meer een verticale geleding door hoge shopfronts, middels portalen met een gelijke uitstraling. Hierbinnen kan de huurder zich individueel maximaal presenteren.

Onder de passage-kap worden doeken aangebracht. Dit geeft de ruimte, in combinatie met het zwart maken van de kapconstructie, een meer ‘theatrale, warmere uitstraling’.

De diverse pleinen gaan zich meer als pleinen presenteren: verblijven krijgt hierbij een belangrijke rol. Dit kan zijn middels aangrenzende horeca, middels speelelementen, of middels uitnodigende zitmogelijkheden met groen.

Ook de entrees krijgen een duidelijk metamorfose en de entrees vanuit het parkeren krijgen een duidelijke herkenning voor de bezoeker.

projectfoto's