De Hoven Passage | Delft

Hoven Passage

projectinformatie
opdrachtgever
eigenaar
hoofdarchitect renovatie 2002
GDAi Architecten
hoofdarchitect uitbreiding 2010
DKV Architecten (Rotterdam)
kenmerken
2002 renovatie, ca. 15.000 m² - 2010 uitbreiding, ca. 4.000 m² - 2018 entreegebied
oplevering
2002 - 2010 - 2018
bijzonderheden
genomineerd voor houtprijs 2003
projectomschrijving

GDAi Architecten heeft de gehele herontwikkeling vormgegeven: het gedateerde centrum met beperkte hoogte in de voornamelijk gesloten passage is getransformeerd tot een ruim en helder winkelgebied met veel daglicht en vriendelijke materialen en kleuren.

Het ontwerp is in de uitwerking begeleid tot en met de oplevering. Diverse onderdelen zijn tevens geengineerd en geleverd.

In 2003 is het plan genomineerd geweest voor de Houtprijs van Centrum Hout voor de spantconstructies, uitgevoerd in Siberisch lariks.

In 2010 is de eerste fase van de uitbreiding van de Hoven Passage gerealiseerd.

GDAi Architecten heeft het gehele interieur vormgegeven. De totale uitbreidingsplannen beslaan 9.000 m² winkelruimte. De eerste fase met 4.000 m² winkelruimte vormt de verbinding tussen de bestaande Hoven Passage en de buitenwinkels van het Hovenplein.

Tevens zijn er een groot aantal parkeerplaatsen gerealiseerd, welke vanuit deze nieuwe verbinding bereikbaar zijn middels een tapis roulant en liftpartijen.

In 2018 is een bestaande entreepartij vervangen door een nieuw entreegebied, dit nadat er verschillende woontorens zijn gerealiseerd voor het winkelcentrum. GDAI Architecten heeft dit nieuwe entreegebied uitgwerkt van ontwerp tot uitvoering. Het nieuwe entreegebied is tevens voorzien van een tweede openbaar toilet voorziening en kluizenwand.

projectfoto's renovatie 2002

projectfoto's uitbreiding 2010

projectfoto's entreegebied 2018